Amandarin

Halloj! Är en 16 årig tjej med ett normalt 16- års liv. Jag skriver mest här för min egen skull, jag antar att det inte är så många som läser, men det skulle vara väldigt kul! Än så lände är den här bloggen mest som en liten dagbok där jag skriver om mina dagar och uppleverlser! Jag hoppas påå att komma längre än så, men vi får se vart allt leder! Kraam

Sovmorgon

Publicerad 2012-01-31 07:21:01 i Allmänt,

Först och främst, ursäkta för att jag vart så dålig på att skriva, om det nu är någon som läser. :P
Har lixom inte hänt något spännande direkt.. Samma gamla vanliga mönster som alltid..

Men i Söndags gick vi hela familjen vinterns första ispromenad, isen ska vara ca 13 cm här tror jag, men var lite irriterad på mamma eftersom vi egentligen skulle gått en härlig promend i skogen, men hon bara bestämmer på impuls att vi helt plötsligt skulle ut på isen! Om ni frågar mig är inte dte så smart.. :P

Aja, just nu har jag sovmorgon, men tar mig upp i tid i alla fall, känns bättre då.
Slutar 4 idag, då ska man hinna med 4-bussen hem, slänga i sig lite mat, byta om och sen åka till stallet! :)

Ha det så bra nu! :)

Förkyld..

Publicerad 2012-01-25 18:57:03 i Allmänt,

Ja, som vanligt lyckas jag alltid dra på mig någon förkylning så fort skolan börjar igen, börjar dock bli lite lite bättre nu vilket känns skönt!
Men samtidigt kan jag inte undgå att erkänna att det faktiskt är liite mysigt att vara förkyld, i alla fall på dagen. ;)
Kvällarna känns mest plågsamma, när det inte går att sova fast det känns som man ska somna vilken sekund som helst.. skummit..?? :O

Har ju inte direkt fått så mycket vettigt gjort under den här (snart) veckan som gått, gjort min bildläxa, som på något skumt sätt var att se en skräckfilm!!! Vart är utbildnings-syftet där??

I brist på skräckfilmer hemma lyckades mamma hitta EN film av alla våre, eh.., många filmer!
Mosquito som filmen hette, går inte precis att kalla för skräckfilm, har kommit på en ny genre; "Illamåendeframkallande misslyckad kommedi med inslag av since ficton!!"
Skådisarna var inte speciellt bra och hela filem var sjukt overklig!

Men men, "rotade" fram min gamla bokmärkes-sammling från ett skåp och har suttit och sorterar alla nu, och det var inte så få direkt!! 4 st fulla pärmar och då sorterade jag dem som i kapitel eller något liknande, det var faktiskt riktigt mysigt att sitta och pyssla med, det är många söta, roliga och fina bilder som i alla fall jag gärna tittar på flera gånger än vad jag gjort de senaste åren.

Igår provade jag på ett nytt recept på en köttfärsgratäng, blev riktigt lyckat! Men idag blev det bara rester till mig och Jacob här hemma.
Surar just nu lite över att de tagit bort ett av mina favortitprogram "Sveriges mästerkock", för att visa flera timmars lååååååångtråkigt handbollsEM.. Trååååååkigt! När det ändå finns sportkanaler så kan man väl visa dem där?? :O Speciellt irriterad just idag då jag inte har så mycket bättre för mig än att titta på TV.. :P

Eftersom det ändå är vinter nu så kan jag väl lika gärna dela med mig av en liten vinterbild.. :P

En liten vinterbild i längtan efter sommaren bara...

Cupcakes!! <3

Publicerad 2012-01-14 21:22:03 i Allmänt,

Har nu bakat cupcakes för första gången!! Kul, fast märkte att de inte skiljer sig så mycket ifrån att baka mockarutor, kärleksmums mm. Men de blev lyckade, speciellt då jag la till (och tog bort) lite i receptet! :) Fyllda med chokladkross ch lite blåbär och en jordgubbsglassyr! <3

Har även gått en liten promenad med chica idag, hon skadade tassen 10/1 och här fått dra bort en klo, så några dagar har hon hoppat på tre ben, men nu gick hon utan problem på promenad!

Igår slängde vi ut det sista av julen och idag kom nya gardiner upp och bäddade nya lakan i sängen :P

Kvällen avslutades sedan med gooood middag, kyckling på plåt, och lite sortering bland bilder och så.
Bye! <3

 En av mina cupcake!!

Är han bråkberoende??

Publicerad 2012-01-12 17:32:19 i Allmänt,

vad är det för fel på syskon iblan? Min brors bråkar bara med mig och är elek hela tiden så fort vi är ensamma hemma! Han gör allt för att skapa en dålig stämmning, störa och vara uppkäftig och "kaxig", försöker göra någonting som är bra, men får bara skit för det! HATAR att det ska vara så här hela tiden!
Inte blir det bättre när det inte finns någon som vill lyssna!

Så fort HAN bråkar och jag får nog, stänger in mig på rummet för att få lite lugn och ro ett tag, ska han ringa mamma och få det att låta som att jag gjort fel, han VET  att hon verkligen inte vill att vi ska ringa om sånt, påminner och påminner men han bara skiter i det jag säger, totalignorerar och bryr sig inte det minsta, sen blir det jag som blir påverkad!

Är det en hobby att få andra att må dåligt? Hur kul är det??

Underbar kväll med underbara vänner!

Publicerad 2012-01-08 22:39:48 i Allmänt,

Efter att ha städat, städaat och städat hela dagen gick jag till bussen för att möta upp Nicole och Linnea för en form av tjejmiddag hemma hos mig.
Vi gjorde alla varsin rätt, nicole gjorde förrätten, jättegoda "mackor", tunnbröd med en form av räkröra, sallad och skinka! Linnea hade gjort en jättegod pizza och själv skötte jag eftrrätten, ananaspaj och hemdjorda drömmar. Efter en trevlig och god middag körde vi lite kinect och singstar, blev en hel del skratt, fotograferingoch lite flams ;D

Är så nöjd med den här dagen, tack så mycket mina fina vänner!

Efter en rolig dag när de åkt hem sen, tog jag det lite lungt med familjen och småtittade på TV medans brasan brann i kaminen.. :)                                                                                                                                                                 

JAAAAA!!!!!!!

Publicerad 2012-01-07 21:24:46 i Allmänt,

Som många andra är jag en riktig Twilight-nörd! Haha! :)
Som många andra såg jag då Breaking Dawn på premiärdagen..,
..och som många andra LÄNGTAR jag verkligen efter att den ska komma ut på DVD!

Satt och försökte kolla runt när den skulle komma ut på DVD, men kom då in på en sida och såg att den gick att boka redan nu!!! :O Vissrligen får jag den inte förrän i slutet av Mars eller så, och är antagligen galen som köper en film för ca 180 kr (ikl. frakt), men de är det värt!

Så nu är det bara att längta, längta, längta..!


min fina twilight- hylla!!

Blandis-utställning!

Publicerad 2012-01-07 21:16:21 i Allmänt,

Våran lilla Chica är en söt blandrashund, eller om man ska vara petig, en spansk gatkorsning, hon kom till oss för ca 4 år sedar genom en förening i Spanien som tar hand om övergivna hundar, vi hade då vart utan hund i ca ett halvår och skulle just då inte ha någon hund på ett tag.., trodde vi! Några dagar senare var Chica våran!! <3
Hon är en mycket kär familjemedlem och är alltid så otroligt glad!!!

Med våra tidigare hundar hade vi (eller mamma) vart på en del utställningar (fast renrasiga hundar), så nu i samband med att det var husdjursmässa i Stockholm var det även en Blandras- utställning där.
Bara för skojs skull var vi med, för vi kunde ju samtidigt gå på mässan också!

Jag hade rätt höga förväntningar över dagen, men det blev tyvärr sämre än vad jag förväntat mig.
De hade "flyttat" ringen till en annan sal, i samma sal var också en resturang (!?!?) och försälgning av heliumballonger. Bara att det var vid en resturang kändes lite skumt och personalen kändes också otrevlig och det var dåligt med plats. Chica skulle vara med i sista klassen, så vi fick ju vänta en hel del...
Några vänner till mamma var också där, så vi kollade på dom medans vi väntade, och för dem gick det väldigt bra!! :)  MEN..., Chica är skotträdd, VÄLDIGT skotträdd och att de hade heliumballonger där som de hela tiden blåste upp gjorde inte saken bättre..
När några ballonger sprack var Chica knapt kontaktbar längre, hon bara darrade, när de blåste upp ballongerna var det också ett tjutande ljud, vilket hon antagligen förknippade med fyrverkerier..

Även skjälvaste mässan var en besvikelse, det var en stel stämmning och riktigt rörigt..

När det sen var Chicas tur att gå in i ringen (och fler ballonger hade smält..) fick vi dra in henne...
Fast hon var så rädd fick hon väldigt fin kritik och hade det inte vart för denna rädsla fanns nog även en chans för placering, fast hos oss är hon alltid plaerad högst upp, och det är ju det som är viktigt!

När vi sen åkte där ifrån och klev ur bilen senare var det tydligen inte färdigt med smällar, just som vi gått ur bilen börjar någon/några skjuta raketer!! IDIOTER, det är en hel vecka efter nyår!! Blir rätt arg då!

Ja, nu är vi iaf hemma och Chica har lugnat sig, bara ta det lungt nu ikväll då. :)Fina Chicha <3

Orolig och arg....

Publicerad 2012-01-01 22:22:15 i Allmänt,

Nytt år nu då! Hade en riktigt trevlig nyårsafton (förutom folk som smällde raketer & fyverkerier alldeles för tidigt!!), åt god mat, fick lite besök och hade riktigt trevligt!
Mammas data har vart trasig och hon har övertagit min HELA tiden, så har inte haft en chans att blogga något...
Men nu är den fixad! Ha!

Nu idag var det även tänkt att vi skulle träffat pappa och gått en promenad, vi smsade redan igår, men han svarade inte då, sen idag har vi ringt och ringt och ringt och ringt..., aldrig något svar, det började kännas lite skumt eftersom har brukar vara noga med när han ska träffa oss och om han vill sova brukar han stänga av telefonen, mamma pratade med en som brukar hjälpa och stötta pappa en del och hon fick inte heller tag i honom och hon hade hört telefonen inne hos honom, så hon bestämde sig för att kontakta polisen för anmälan av oro, speciellt med tanke på att han flera gånger sagt att han ska supa ihjäl sig och inte mår så speciellt bra..., fy tusan vad orolig jag kände mig....
De ringde upp en gång och frågade lite, men sen fick de ta sig in ändå, det var både en lättnad och mer oro när han faktiskt inte var hemma!!!
När oron väl gått över kom ilskan istället, jag blir så arg och så besviken, man ser fram emot saker och sen blir de bara förstörda, jag är trött på att bli besviken, på att undra, att inte veta, att bara hoppas hela tiden, aldrig veta någonting, få massa få massa samtal mitt inatten där han bara babblar på och JAG får trösta honom om han då blir ledsen, hur kul är det? Jag försöker hålla mig skärpt, men inom mig växer paniken hela tiden, för varje gång.....
Senare på kvällen så fick vi iaf veta att han kommit hem nu, ingen aning om vart han vart eller så, det var en stor lättnad samtidigt som jag bara kände för att skälla ut honom! Åh!!

Blir rätt trött av att vara orolig, så det blir nog att lägga sig tidigt ikväll och även hoppas på att brorsan gör det så att han är på lite trevligare humörr än vad han vart de senaste dagarna!!

Ja, Gott Nytt År, om det nu är någon som läst ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela