Amandarin

Halloj! Är en 16 årig tjej med ett normalt 16- års liv. Jag skriver mest här för min egen skull, jag antar att det inte är så många som läser, men det skulle vara väldigt kul! Än så lände är den här bloggen mest som en liten dagbok där jag skriver om mina dagar och uppleverlser! Jag hoppas påå att komma längre än så, men vi får se vart allt leder! Kraam

Fyverkerier, Nej tack!

Publicerad 2011-12-30 09:10:33 i Allmänt,

Nyår närmar sig mer och mer och fyverkerier säljs för fullt i alla affärer.., förstår såklart att folk vill fira och jag tycker själv att det är rätt fint.
Men har man en skotträdd hund och många skjuter vid FEL tider är det inte så kul längre..
Stort + till en affär i Häggvik som inte säljer fyverkerier i år, för omtanke till djuren! :)

Trevligt besök!

Publicerad 2011-12-29 22:26:30 i Allmänt,

Även fast man har bra vänner är det sällan man träffar dem, i alla fall i mitt fall, så idag var det mycket trevligt när en kompis från stallet kom och hälsade på, innan har vi bara umgåtts i stallet, men hon tog bussen hit och trots att vi inte gjorde så jätte mycket gick tiden riktigt fort!
Och mina söta undulater har verkligen fått mycket uppmärksamhet idag, haha!
Två av mina sötnosar! <3

2 månader..., 2 månader av saknad..

Publicerad 2011-12-28 17:56:13 i Allmänt,

Nu är det exakt 2 månader sen farmor dog, det känns som både kort och väldigt lång tid, jag antar att många kan tänka att en farmor inte spelat så stor roll, men hon stod mig väldigt nära och hon var verkligen en riktigt bra vän! Om allt hade vart som vanligt, hade vi antagligen åkt dit idag, för nyår har vi nästan alltid firat hos farmor och farfar, men i år klarar jag inte av att åka dit, det skulle också bli första gången att åka dit sen det hände.. Det värsta var att hon inte ens var gammal, bara 59 år, och jag saknar henne väldigt mycket, så klart fortsätter ju ens eget liv likadant som tidigare, men någonting saknas, jag har på något sätt släppt taget om något som vart en viktig del, men trots att det finns sorg så finns det fortfarande lika mycket glädje kvar som innan, egentligen är känns det konstigt att det ska vara så, men mitt i allt är det då det är rätt!

När hon dog blev pappa mycket bättre med sitt alkoholmisbruk under en längre tid, men ingenting håller i sig så länge som man hoppas.., stod och lagade mat när han ringde, och han var full igen, när han har druckit blir han olika personer varje gång, antingen är han riktigt ilsken, anklagande eller otroligt ledsen, nu var han ledsen.
Jag avskyr verkligen när han ringer som onyckter, blir illamående och på något sätt fyller han mig av skuldkänslor och jag vet inte om jag är arg eller ledsen..., fast just nu, är jag nog mest fundersam..


Är ingen konstnär direkt, men gjorde ett försök att rita en ängel när farmor gick bort.

Juldagar <3

Publicerad 2011-12-26 15:38:31 i Allmänt,

Jag har haft en så underbar jul!
Alla förberedelser inför julen, att mysa med familjen, träffa släkt osv.
Självaste julafton var helt över förväntan, det var flera små julafton under själva julafton kan man säga ;D
Vi firade först lite hemma, jag, mamma och Jacob (ikl. djuren) och känsla direkt på morgonen, att vra den som går upp först och undersöker allt är också helt underbar, och julfrukost med familjen är så mysig!! :D
Hade lite julklappsutdelnng hemma och åkte sen vidare till pappa och firade en kort stund där, efter det åkte vi vidare till min morbror och hans familj, där gick vi en julpromenad, myste, fikade, åt god mat, de hade verkligen ansträngt sig jätte mycket!
Fast släkten inte är speciellt stor (vi var 10 st där) så inser jag hur lycklig jag känner mig när alla är samlade, hur många människor jag tycker så mycket om men som jag egentligen sällan tänker på så mycket, sånna stunder önskar man skulle kunna vara för evigt, när allt bara känns perfekt!
Även där hade vi  julklappsutdelning och jag vart den som blev tvungen att detla ut, rätt kul ändå :D

Vi kom hem sent och har bara känt mig sååå nöjd!
Nu dagarna efter jul har vi bara myst med familjen, HÄRLIGT! :)

Tyvärr blev det inte någon vit jul, men det vart verkligen bra äDen traditionella lilla julsockan som undersöks på morgonen :Pndå!

Julloooov! :D

Publicerad 2011-12-23 07:42:40 i Allmänt,

Det är äntligen jullov, min sista julavslutning i grundskolan. :P
Kom hem men helt OK betyg, och i väntan på julen nu har jag fixat de sista julklapparna, jag och Jacob, min lillebror har trots att det snöat vart ute och spelat badminton, gått lite skogspromenader och märkte att ca 20 träd rasat på ungifär samma ställe...
Även all julmat/julgodis är nu färdigt, julskinkan vart klar i natt, tog 2 timmar mer än den skulle.. ;P
Men nu sitter man här och är förväntansfull inför imorgon :)

Julgran, snö och förkyld..

Publicerad 2011-12-19 11:11:35 i Allmänt,

Äntligen har snön kommit, det snöar och snöar, jättemysigt, det skapar verkligen en riktig julkänsla, extra mycket julstämning blev det nu också när vi fått in julgranen i huset, helst skulle jag bara vilja springa ut och kasta mig ner i snön, men vinterns alla förkylningar håller sig inte borta.., vill bli frisk så att jag kan njuta av den vackra vintern! :D
Min personliga lilla "julchecklista" bockas av mer och mer just nu, snö för en vit jul, gran, skolavslutning, pepparkakshus och allt sånt! ;)

hm.. kanske inte är någon mästare på att blogga, men jag lär mig kanske det också! :D
 

Blogg och luciatåg

Publicerad 2011-12-13 19:34:11 i Allmänt,

Jaha..! Då ska man testa på att börja blogga då, får se hur det blir och om det är något som passar mig, kanske inte alls kommer trivas med det, men det återstår att se.
Mitt största problem är designen.., fattade INGENTING av alla siffror och så.. xS

Det är ju lucia nu, något jag verkligen tycker om! :)
Ända sen i 4.an har jag sett fram emot att få gå med i luciatåget i skolan (i 9.an), nu äntligen var det dax, men då vaknar jag såklart med halsont när man ska sjunga och allt...
Åkte iaf till skolan och var med- var tärna, sjöng en vers i "Tänd ett ljus" med Linnea och Nicole, mina fina vänner. :)
Tyvärr kunde jag inte rida på kvällen, och vi som skulle kört horseboll....

Men det har annars vart en mysig dag med gröt och lussebullar mm, får se hur det går med bloggandet här sen! :)


Det mysiga luciatåget, står som andra tärna till v. om lucian. :)

/Amandain(en) :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela